Regelen van een afscheid

Er komt veel op je af. Je hoeft het niet alleen te doen.

 

 

 

Voorafgaand aan de uitvaart

Ik ben er voor je om je stap voor stap te begeleiden richting de dag van de uitvaart. In de dagen voorafgaand aan het afscheid bespreken we de volgende zaken:

 • Dag en tijdstip van de uitvaart
 • Locatie van de uitvaart en cateringmogelijkheden
 • Condoleance mogelijkheden
 • Keuze voor een kist, mand of wade
 • Het rouwdrukwerk
 • Keuze voor advertentie(s) in de krant
 • Keuze voor bloemen
 • Invulling van het afscheid (o.a. sprekers – muziek – diapresentatie)
 • Het rouwvervoer op de dag van de uitvaart
 • Keuze voor livestream en/of opname van de uitvaart
 • Keuze voor afscheidsfotograaf

Ik zorg voor overzicht en breng rust in de soms chaotische dagen. Zo werken we samen toe naar de dag van het afscheid.

De dag van de uitvaart

Hoe mag de dag van het afscheid eruit zien? Wat wilde jouw dierbare? Wat wil je zelf? Op de dag van de uitvaart komt alles samen wat we in de dagen voorafgaand besproken hebben.

Ik geef je graag tips die je kunnen helpen om het afscheid zo mooi mogelijk vorm te geven. Van de locatie tot de catering, van de muziek tot rituelen die het afscheid nog meer invulling geven, tot hulp bij je afscheidsspeech.

Ook help ik met het downloaden van de muziek en het maken van een professionele powerpoint presentatie. Je staat er niet alleen voor. Ik zorg altijd voor een duidelijk draaiboek en je kunt erop vertrouwen dat alles goed geregeld wordt.

Muziek tijdens de uitvaart

Muziek speelt een belangrijke rol bij het afscheid. Daarbij vind ik het belangrijker dat de muziek passend is bij jouw dierbare dan dat het passend is voor een uitvaart. Dit betekent dat alles afgespeeld kan worden, van super klassiek tot heavy metal of techno.

Denk ook eens aan de mogelijkheid voor live muziek tijdens een uitvaart. Bijvoorbeeld een live uitvoering van het favoriete nummer van jouw dierbare.

Diapresentatie

Het is heel mooi om tijdens het afscheid foto’s te kunnen laten zien uit het leven van jouw dierbare. Qua powerpoint presentatie is er veel mogelijk. Ik help je er graag bij.

Samenwerken

Ik werk samen met diverse, zorgvuldig uitgezochte samenwerkingspartners in de regio. Bijvoorbeeld voor een afscheid op een bijzondere locatie, zoals Op Hodenpijl of Oker of bij het Art Centre in Delft. Voor prachtige bloemstukken weet ik ook precies waar je moet zijn en de rouwkaarten worden gedrukt door een fijne, lokale drukker. Kortom ik heb een heel fijn netwerk waar ik voor jou een beroep op kan doen.

Afscheidsfotografie

Om de dag van het afscheid te ‘bewaren’ werk ik graag samen met afscheidsfotografe Sabine van Maren. Zij zet zich met liefde in om je herinneringen tastbaar te maken. Ik breng je graag met haar in contact.

Wil je eerst eens kennismaken?

 Stuur een berichtje via onderstaand formulier of mail me op info@stellalarauitvaartzorg.nl