Uitvaart inspiratie

Er is zoveel mogelijk

 

 

 

Bijzondere mogelijkheden bij een uitvaart

Ooit kreeg ik de vraag van een nabestaande of haar man ook in een kano opgebaard kon worden. Een geweldig mooie vraag waar ik meteen volmondig ‘ja natuurlijk’ op kon zeggen. Er zijn zoveel mogelijkheden om de uitvaart van je dierbare of je eigen uitvaart speciaal te maken. Gelukkig gebeurt dat ook steeds meer, nu er steeds minder volgens een vast protocol geregeld wordt. Ik ken de bijzondere mogelijkheden en adviseer je hierin graag. Denk aan een bijzondere locatie, bijzonder vervoer, een andere fotopresentatie als anders of een bloemenband om de kist, als iedereen een losse bloem meeneemt. Onderstaand belicht ik wat zaken ter inspiratie.

Bijzonder vervoer

Een Volkswagen rouwauto, een rouwbakfiets, een koets, een gekleurde rouwauto of eigen vervoer. Er zijn vele mogelijkheden om je dierbare overledene te vervoeren op de dag van de uitvaart. Hebben jullie hele fijne jaren op de camping gehad en wil je nu je dierbare in een rouwcaravan laten vervoeren? Het kan.

Of was je dierbare dol op water en wil je een laatste keer ‘uitvaren’? Of misschien willen jullie met je dierbare overledene meerijden en regelen we een rouwbus waar iedereen bij elkaar kan zijn. Niks is te gek en er kan veel. Je kunt bijvoorbeeld ook zelf de rouwauto rijden. Ik help je er bij.

Uitvaartinspiratie: bijzonder vervoer VW-bus
Uitvaartinspiratie: kist versieringen sluitschroeven

Kist versieringen

Er zijn vele mogelijkheden om de kist te versieren. Dit kan met gekleurde stiften of met verf. Het is een hele fijne bezigheid om dit met elkaar te kunnen doen. Of als je dierbare thuis blijft tot aan de dag van de uitvaart kun je een ieder die langskomt vragen nog een laatste boodschap op de kist achter te laten. Ik heb ook diverse harten en sterren beschikbaar die je afzonderlijk kunt kleuren of beschilderen en later op de kist kunt plakken.

Als sluiting voor de kist kun je in plaats van de meegeleverde sluitschroeven ook kiezen voor een houten vlinder (ook die kun je vooraf kleuren) of voor een of meerdere houten harten. Kortom er zijn vele mogelijkheden om een kist zo persoonlijk mogelijk te maken.

Zeg het met bloemen

Bloemen geven een uitvaart kleur. Of je nu kiest voor bloemen in dezelfde kleur of voor diverse kleuren, het zorgt voor warmte en steun voor de nabestaanden. Als je dierbare gek was op een bepaalde bloem, is het fijn om te vragen of de genodigden die bloem meenemen naar de uitvaart. We kunnen ze in mooie vazen om de kist heenzetten of de kist bedekken met een deken van bloemen.

Tijdens de ceremonie kun je aandacht besteden aan de betekenis van de gekozen bloem, iedere bloem heeft namelijk zijn eigen verhaal en betekenis.

Losse bloemen kunnen als je kiest voor een crematie ook altijd mee met de overleden dierbare. Kies je voor een begrafenis dat kun je bijvoorbeeld kiezen voor losse bloemblaadjes. Een ieder die langs het graf gaat voor een laatste groet kan dan een handje bloemblaadjes over de kist heen strooien.

Uitvaartinspiratie: zeg het met bloemen
Uitvaartinspiratie: herinneringen

Herinneringen delen

Steeds vaker is er niet meer alleen een condoleanceboek om je deelneming te betuigen maar ook een online herinneringspagina. Behalve je condoleance kun je hier je herinneringen aan degene die is overleden delen, niet alleen in woorden maar ook met beelden door foto’s te uploaden.

Of misschien was er een favoriet nummer van jullie, ook dat kun je online delen. En je kunt digitaal een kaarsje aansteken. Voor nabestaanden is het hartverwarmend om alle bijdragen te lezen. Later kan er van alle gedeelde herinneringen en foto’s een herinneringsboek gemaakt worden.

Speciale presentaties

Het is heel mooi om tijdens een uitvaart beelden uit het leven van jouw dierbare te laten zien. Nog mooier is het als we deze tonen via een op maat gemaakte video volledig passend bij een muzieknummer.

Ik ben geabonneerd op een speciaal programma waarmee ik heel eenvoudig video’s in diverse thema’s (bloemen, zee, strand, natuur) kan maken die volledig gecombineerd zijn met de uitgekozen muziek.

Uitvaartinspiratie: filmpje

Heb jij specifieke wensen en wil je weten wat er mogelijk is?

Stuur me een berichtje via 06 26 302 501 of via de mail naar info@stellalarauitvaartzorg.nl