Kosten en verzekering

Een afscheid voor ieder budget

 

 

 

Wat kost een uitvaart?

Hoeveel een uitvaart kost is volledig afhankelijk van je wensen. Een klein, intiem afscheid in besloten kring brengt andere kosten met zich mee dan een uitvaart op een bijzondere locatie waar veel mensen worden uitgenodigd. Ook de keuze voor een kist, het soort vervoer, wel of geen advertentie in de krant, een thuisopbaring of opbaring in een rouwcentrum. Alles heeft zijn prijskaartje. Gemiddeld kost een uitvaart tussen de € 5.000,- en € 10.000,-. Dat is een fors bedrag en daarom vind ik het belangrijk je vooraf goed te informeren met welke kosten je rekening moet houden. Daarom zorg ik, zodra we alle wensen besproken hebben, voor een kostenbegroting die we samen doornemen. Dat voorkomt verrassingen achteraf. Ook kun je erop vertrouwen dat ik altijd rekening houd met jouw budget en kijk naar de mogelijkheden.

Tarief Stella Lara Uitvaartzorg

De kosten voor een uitvaart bestaan uit een basistarief voor mijn begeleiding en daarnaast zijn er kosten die door externe partijen worden berekend. Denk hierbij aan de verzorging, overbrenging, een kist, mand of wade, rouwkaarten en de crematie of de begrafenis.

Voor mijn begeleiding mag je het volgende verwachten:

  • Dag en nacht bereikbaar
  • Persoonlijke en liefdevolle begeleiding tijdens alle gesprekken om samen de uitvaart te regelen en vorm te geven, inclusief een eventueel voorgesprek
  • Verzorgen van de aangifte van overlijden
  • Afhandelen van de uitvaartverzekering, indien deze aanwezig is

Overige kosten

Laatste verzorging – Kist, mand of wade – Opbaring thuis of in een uitvaartcentrum inclusief overbrengingskosten

Rouwdrukwerk en advertenties in de krant – Bloemen

Rouwvervoer op de dag van de uitvaart & Locatie van de uitvaart en consumpties & Assistentie op de dag van de uitvaart

Kosten voor crematie of begrafenis & Kosten voor livestream en/of opname & inzet afscheidsfotograaf

Akte van overlijden

Kosten en je uitvaartverzekering

Het maakt niet uit of je een uitvaartverzekering hebt -bij Monuta, Yarden, Dela of een andere verzekeraar- of niet. Je blijft vrij om zelf je uitvaartonderneming te kiezen. Ik kan dus altijd de uitvaart voor je regelen. Je verzekeraar zal als er sprake is van een natura polis (dat is een uitvaartverzekering die bestaat uit diensten) een bedrag uitkeren ter waarde van de diensten en producten die anders afgenomen waren. Ik adviseer altijd om bij je verzekeraar te informeren naar de hoogte van dit bedrag, dan weet je tijdig op welk bedrag je kunt rekenen. Soms kan dit namelijk lager uitvallen dat je had verwacht.

Het kan ook zijn dat je een kapitaalverzekering hebt afgesloten voor je uitvaart. Het verzekerde bedrag wordt dan bij overlijden uitgekeerd aan je nabestaanden of de uitvaartonderneming. Je bent vrij om dit vervolgens naar eigen wens te besteden. Als je het fijn vindt kan ik de contacten met de verzekeraar verzorgen en je uit handen nemen.

Wil je weten wat de kosten zijn van een uitvaart volgens jouw wensen?

Stuur een berichtje via onderstaand formulier of stuur een mail aan info@stellalarauitvaartzorg.nl